dirk nielandt bekroningen wat is er nieuw bij dirk nielandt
welke prijzen kan je winnen
tv contact
boekenoverzicht dirk nielandt

Junior Suske en Wiske

In 2002 verschenen in het Suske en Wiske weekblad iedere week een één-pagina-gag van Klein Suske en Wiske. In deze reeks zijn Suske en Wiske nog kleuters en beleven allerlei korte avonturen. De serie is opgestart om vooral jonge lezers te vermaken.
De tekeningen zijn van de hand van Jeff Broeckx en het scenario van de eerste vier albums van Urbanus. De scenario's vanaf deel 5 zijn in handen van Dirk Nielandt.

In deze verhaaltjes van telkens één pagina zijn Suske en Wiske twee kleuters die plezierige avontuurtjes beleven. De verhaaltjes zijn eenvoudig gehouden waardoor ze al door jonge kinderen begrepen kunnen worden. Sinds album 15 is er een nieuwe lay-out. Dit is niet de enige verandering ten opzichte van de eerder verschenen delen. In de Nederlandse versie werd de reekstitel veranderd in Junior Suske en Wiske. In Vlaanderen verschijnen de albums nog steeds onder de titel Klein Suske en Wiske. Ook de achterkaft onderging een wijziging. De levende toren, die bij album 10 bij Klein Suske en Wiske werd getekend maakte plaats voor een nieuwe illustratie.

Standaard Uitgeverij