dirk nielandt bekroningen wat is er nieuw bij dirk nielandt
welke prijzen kan je winnen
tv contact
boekenoverzicht dirk nielandt

Baas van de wereld

Het is een doodgewone schooldag. Maar voor Bas begint de dag heel vreemd. Niets verloopt normaal. Iedereen doet alles wat hij vraagt. Zelfs zijn zus, met wie hij net ruzie maakte, ruimt met plezier zijn kamer helemaal op. Bas begrijpt er niets van. Hij lijkt wel de baas van de wereld.
De serie Zoeklicht is bestemd voor kinderen van negen tot en met twaalf jaar die moeite hebben met lezen. De boeken zijn alleen in leestechnisch opzicht eenvoudig en willen inhoudelijk een verhaal op maat aanbieden. Ze zijn ingedeeld in verschillende thema’s, zoals spanning, sciencefiction, oorlog, griezelen, enz. Het taalgebruik is eenvoudig en aangepast. Alle zinnen beginnen op een nieuwe regel en er is aandacht besteed aan een eenvoudige bladspiegel. Dat maakt deze boekjes geknipt voor de doelgroep.
“In dit verhaal wordt de spanning goed opgebouwd. Als lezer ga je helemaal mee in het verhaal. Je geraakt ervan overtuigd dat Bas alles droomt, maar als dit niet het geval blijkt te zijn, word je heel nieuwsgierig naar wat er dan wel aan de hand is.” Pluizuit 2008

Zwijsen, 2008